top of page

אף פעם לא מאוחר לשמש דוגמא אישית

מי אתה?

בודה אראל, בן אוטוטו 70, עוסק בייצוא מוצרים ושירותים מישראל למדינות הבלקן, אב לחמישה ילדים וסבא לשלושה נכדים.

באיזו תכנית השתתפת? מה היו הציפיות שלך מהמסע?

השתתפתי בתכנית המשוב הראשונה של עם סגול, 001. הגעתי לתכנית עם ציפיות לא מוגדרות. כאדם הנושק עוד מעט לגיל 70 אני תופס את עצמי כמנוסה ובוגר, לאחר כמה שנים טובות של טיפול פסיכולוגי, וכמובן בעל ניסיון חיים עשיר. באמת ובתמים לא ממש הגדרתי לעצמי את הציפיות מהמסע.

על איזה שינוי אתה רוצה לספר לנו?

אשתף אתכם בשתיים מהחוויות/תובנות שקיבלתי במהלך הדרך בעם סגול.

בשלב מסוים בתכנית הגדרנו את דרכי ההוויה והערכים המנחים אותנו ונתבקשנו להתמקד בשלושה מרכזיים. עבורי זה היה ברור כי מנהיגות, שיתוף פעולה ונתינה הם הערכים ודרכי ההוויה שלי.

במהלך הדרך התגבשה בי ההחלטה לפעול לקידום שיתוף פעולה בין חברות ערביות לישראליות, הן במסגרת העבודה והן ברמת הפעילות החברתית קהילתית. מזה שנים שאני מעורב בפעילויות מזדמנות למען דו-קיום בעיקר במהלך העבודה השוטפת עם חברות מהמגזר הערבי. במהלך העבודה בתכנית הבנתי כי אני יכול להשתמש בניסיוני לקידום הערכים החשובים לי. וכך לקחתי נושא שאני שולט בו ובעל ניסיון ומוניטין ומינפתי אותו לטובת שיפור היחסים בין שני העמים וסיוע הדדי.

כך נרקמה לה תכנית לשיתוף פעולה ואיתור חברות ערביות בעלות מוצרים ייחודיים למטרת חדירה לשווקים בבלקן. אני שמח לספר שהפעילות מתבצעת בשיתוף פעולה מלא של מכון הייצוא שנרתם לאתגר.

השינוי השני חל אצלי במהלך תרגיל שערכנו באחת מהסדנאות בתכנית.

בתרגיל "גיבור מקומי" נדרשנו להציג נושא במשך מספר דקות ולשכנע את הקבוצה בטיעונים. במהלך התרגיל, שבו לא עמדתי במשימת השכנוע, למדתי כיצד יש להציג נושא בקצרה, להדגיש את עיקרי הדברים תוך כדי העברת השראה והדגשת היתרונות והייחודיות בצורה מלהיבה.

שבועות מספר לאחר ההתנסות הזו נדרשתי להציג במהלך תערוכה חשובה בחו"ל מספר חברות ישראלית. אף שהצגתי את החברות ללא השתתפות נציגיהן ואף שאיני בעל הכשרה מקצועית בתחומי פעילותן, הצלחתי להציגן בצורה ברורה ומעוררת השראה (על פי עדויות בלתי תלויות). דרך ההצגה וההתמודדות שלי עם הפרזנטציה היתה תוצאה ישירה של התרגיל שחוויתי בעם סגול.

משפט של השראה לסיום?

אף פעם לא מאוחר מדי ללמוד להתנסות בחוויות חדשות, להפנים, ליישם ולשמש דוגמה אישית.

פוסטים אחרונים
תעקבו אחרינו
  • Facebook
bottom of page